Tanal, “Atatürk, Cumhuriyet’i çocuklara ve gençlere emanet ederken, milli ve manevi değerlerden uzaklaşan, halkı açlığa ve sefalete sürükleyen AKP’nin milletvekilleri ise Monaco’larda ıstakoz ziyafeti çekmektedir.
Atatürk ve silah arkadaşları, emperyalist işgale karşı canlarını hiçe sayarken, Saray’ın atanmış bakanı ise Amerika’da Türk Milletini “yerel halk” şeklinde tanımlama gafletine düşebilmektedir” ifadelerini kullandı.
23 NİSAN’DA TÜRK MİLLETİNİN KADERİ DEĞİŞTİ
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın 23 Nisan mesajı şöyle:
Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla, onurla kutluyoruz.
TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinde, egemenlik saraydan alınıp millete verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurtuluş ve bağımsızlık davası ile ayaklanan tüm Anadolu’nun bu kutsal davayı temsil ve savunması için oluşturduğu makamdır. Gücünü milletten alan Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde açılan TBMM, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği, Cumhuriyet’in ilan edildiği temsil merkezidir. 23 Nisan’da Türk Milletinin kaderi değişmiştir.
AŞILAN ENGELLER ANLATILMALI
Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara ‘bayram’ olarak armağan etmesi, sıradan bir hadise değildir. Dünyada Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kadar çocuklara önem ve değer veren bir lidere rastlamak imkansızdır. 23 Nisan, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni, “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak” sözleriyle büyük sevgi ve güven duyduğu çocuklara emanet etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının fedakarlıklarını, hangi engelleri aşarak bu güzel vatanı bizlere armağan ettiklerini, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza anlatmalıyız.
ÇOCUKLAR YOKSULLUĞUN PENÇESİNDE
Diğer yandan Tek Adam sistemi dayatmasıyla Meclis’i işlevsiz hale getiren AKP iktidarında, çocuklarımıza kıymet verilmemektedir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin en tem ilkesi olan “çocuğun yüksek yararı” ilkesi, ülkemizde iktidar eliyle aşındırılmıştır. Ülkemizde çocukların eğitimden koparılarak yoksulluğun pençesine bırakılmasını üzülerek müşahede ediyoruz.
Özellikle mevsimlik tarım işçiliği, ülkemizin kanayan yarasıdır. Aileleriyle birlikte başka kentlere giden Şanlıurfalı çocuklar, okuldan uzaklaşarak, küçük yaşta tarlada çalışmaktadır. İnsan onuruna yakışmayan tarzda çadırlarda barınan, güneşin altında tarlada çalışan mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları, temiz ve sağlıklı gıdaya, içme suyuna, sağlık olanaklarına erişememektedir. Ailelerinin yanında tarla başına giden küçük yaştaki çocuklar, her türlü haktan yoksun bırakılmaktadır.
“ISTAKOZ” VE “YEREL HALK” TEPKİSİ
Atatürk, Cumhuriyet’i çocuklara ve gençlere emanet ederken, milli ve manevi değerlerden uzaklaşan, halkı açlığa ve sefalete sürükleyen AKP’nin milletvekilleri ise Monaco’larda ıstakoz ziyafeti çekmektedir.
Atatürk ve silah arkadaşları, emperyalist işgale karşı canlarını hiçe sayarken, Saray’ın atanmış bakanı ise Amerika’da Türk Milletini “yerel halk” şeklinde tanımlama gafletine düşebilmektedir.
23 Nisan dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehit ve gazileri minnetle ve saygıyla anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır!