banner268

Vali Şıldak Uyardı

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığına karşı ilgili tüm kurumlara olası yangınlara karşı son derece hassasiyet gösterilmesi yönünde talimat veren Vali Hasan Şıldak, Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan olaylarda büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Yangınlarda vefat eden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayınlayan Vali Şıldak, "Diyarbakır Çınar ilçesine bağlı mahallelerde anız ve örtü yangını şeklinde başlayan, daha sonra Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı mahallelere yayılan arazi yangınlarının yerleşim yerlerini etkilemesi sonucunda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Olası Yangınlara Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Vali Şıldak, haftalar öncesinden gündeme getirdiği anız ve benzeri yangın vakalarına karşı bir kez daha çağrıda bulunarak vatandaşları uyardı. Özellikle yangına sebep olacak davranışlardan uzak durulmasını ve anız yakılmasına karşı ağır cezalar verileceğinin altını çizen Vali Hasan Şıldak, "Unutmayın; anız yakılması toprağı verimsiz hale getirir, canlılara zarar verir ve ekili tarım alanları ile yerleşim bölgelerinde zarara neden olur. Tüm vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmasını diliyorum. Toprağımıza sahip çıkalım, geleceğimizi karartmayalım" dedi.

Bugün ayrıca il genelinde bütün camilerde cuma namazında hutbe en sonunda anız yakılmaması ve tarım arazilerinde meydana gelebilecek yangınlara karşı dikkatli olunması hususunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269